Котките са най-популярният домашен любимец. Според Американската ветеринарна асоциация, около

...
 Котките са най-популярният домашен любимец. Според Американската ветеринарна асоциация, около
Коментари Харесай

Има поне 15 причини да живеем с котка

 Котките са най-популярният домакински любим. Според Американската ветеринарна асоциация, към 25% от американците отглеждат котка в дома си. Те са освен любвеобилни, сладки, любопитни и лоялни, само че и превъзходен сътрудник за цялостен живот за вас и фамилията ви.

Ето 15 аргументи да отглеждате този домакински любим у дома:

1. Лесно се отглеждат

Могат сами да се грижат за себе си. Достатъчно е да им осигурявате храна и тоалетна, която бързо се научават да употребяват. Не е належащо да ги разхождате всеки ден. Спят през по-голямата част от денонощието.

2. Котките успокояват

След претрупан ден, изпълнен с работа, проблеми и стрес, всеки има потребност от натурален източник на антистрес. Котката освен понижава равнищата на безпокойствие, само че и ви разсейва от неприятни мисли.  

3. Котките са самостоятелни

Имат потребност от персонално пространство, както и стопанинът им. Идеални са за заети хора, които нямат време да им обръщат доста внимание.

4. Сбогом на алергиите

Не става въпрос за вас. Но, в случай че имате деца или очаквате деца, дребната котка в дома понижава риска от поява на алергии. Не единствено към животинска четина, само че и към други типове общи алергии, като алергия към акари, амброзия, трева.

5. Предпазват от вредители

Не се заблуждавайте от пухкавия ви и сладостен другар, той е натурален див звяр. Макар да е опитомена, котката не е изгубила ловния си инстинкт и ще прогони мишките от вкъщи ви.   

6. Котките оказват помощ на децата да придобият обществени умения

Котките носят доста положителни резултати върху децата. Според Care.com да имаш котка учи децата на обществени умения и им оказва помощ да се оправят с травматични обстановки.

7. Идеални са за развъждане в апартамент

Апартаментът е отлично място за развъждане на котки, тъй като са тихи, спокойни, не замърсяват и няма да будят съседите ви.  

8. Не ви обременяват финансово

В съпоставяне с кучетата, котките са по-икономични за развъждане. Искат доста по-малко храна, няколко играчки и по-редки визити на коафьор.

9. Сами се къпят

Не е належащо да отделяте доста време за тоалета и банята им. Те сами се грижат за това, спестявайки ви пари и сила.

10. Полезни са за здравето ви

Според експерти котките спомагат за намаление на кръвното ви налягане и понижават риска от инфаркт. Прекрасно е да знаете, че вашият бухнал и сладостен съквартирант е потребен и за здравето ви.

11. Ще спите по-добре

Ако котката е в спалнята или леглото, сънят ви ще е по-спокоен, бездънен и релаксиращ. Котката е най-безвредното успокоително, което може да ви се предпише.

12. Живеят дълго

Загубата на домакински любим нанася дълбока контузия на притежателя. Котката живее приблизително към 15 години, което е много успокоителен факт за вас.

13. Котешкото мъркане е потребно

 Научно потвърдено е, че мъркането на котките е потребно за душeвността, работи релаксиращо, приспивно и успокояващо. Повдига настроението, кара ви да се усмихнете, даже когато сте изнервени или смутени.

14. Действат лечебно

Котките работят лечебно освен във връзка с прочувствен стрес и психическо натоварване, само че и при признаци на физическа болежка. Неслучайно лягат на мястото, където ви боли, тъй като са извънредно интуитивни същества.

15. Сладки са

И не на последно място – очарователни са! Всъщност, това е първото, което ви кара да си вземете котка вкъщи. Малката пухкава топка е първото нещо, което виждате, като се разсъните, подарява ви с обич и ви кара по-често да се усмихвате.

/Actualno.com/
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР